Pierwsze podłaczenie

Proszę o informację na temat jak skonfigurować dekoder przy pierwszym uruchomieniu.

Komentarz

  • Admin
    Admin
    Administrator
    Posty: 325 edytowano luty 2019

    Serdecznie witamy!

    Prosimy podać kraj zamieszkania oraz jak będzie podłączony dekoder do internetu. Kablowo lub za pomocą Wi-FI?

  • Poitrowski12
    Poitrowski12
    Member
    Posty: 5 edytowano luty 2019

    Mieszkam w USA Mam internet kablowy )

  • Admin
    Admin
    Administrator
    Posty: 325 edytowano luty 2019

    Serdecznie witamy!

    Po podłączeniu dekodera do prądu, telewizora i kabla LAN, prosimy nacisnąć na pilocie przycisk POWER oraz wybrać następne opcje:

    1) Ustawienia wideo : NTSC (USA oraz kilka innych krajów) => Kabel HDMI => 1080 FULL HD => Progresywny 1080P60 => OK =>OK
    2) Ustawienia sieci: Sieć LAN => Automatyczne ustawienia => OK
    3) Strefa czasowa: Prosimy wbyrać opcję "Automatyczna strefa czasowa" => Wybrać odpowiednią strefę czasową (np. GMT - 06) => OK => OK
    4) Telewizja: TV => POLBOX => Wpisać abonament oraz hasło => OK => OK => Wszystkie => Wybrać którykolwiek kanał

  • Poitrowski12
    Poitrowski12
    Member
    Posty: 5

    Gdzie mogę dowiedzieć się numer abonamentu i hasło ?

  • Admin
    Admin
    Administrator
    Posty: 325

    Serdecznie witamy!

    Prosimy sprawdzić swój e-mail lub zadzwonić pod numerem + 1 (716)-405-0-400

  • Poitrowski12
    Poitrowski12
    Member
    Posty: 5

    OK ) Dziękuję )

  • Moniak1980
    Moniak1980
    Member
    Posty: 2

    Witam!

    Jeżeli mieszkam w Berlinie, trzeba wybrać opcję PAl Europa ?

  • Admin
    Admin
    Administrator
    Posty: 325

    Serdecznie witamy!

    Tak, zaleca się opcja PAL (Europa oraz kilka innych krajów)

  • Beataxxx
    Beataxxx
    Member
    1 post edytowano luty 2019

    W przypadku podłączenia dekodera do Wi-FI jakie mam wybrać opcje ?

  • JANUSZ
    JANUSZ
    Member
    1 post edytowano luty 2019

    @OliverMaddison powiedział(a):
    W przypadku podłączenia dekodera do Wi-FI jakie mam wybrać opcje ?

    Musisz wybrać te same opcję tylko w ustawienich sieci wybieraj nie LAN, tylko bezprzewodowe połączenie

    @Jarosław powiedział(a):
    Serdecznie witamy!

    Po podłączeniu dekodera do prądu, telewizora i kabla LAN, prosimy nacisnąć na pilocie przycisk POWER oraz wybrać następne opcje:

    1) Ustawienia wideo : NTSC (USA oraz kilka innych krajów) => Kabel HDMI => 1080 FULL HD => Progresywny 1080P60 => OK =>OK
    2) Ustawienia sieci: Sieć LAN => Automatyczne ustawienia => OK
    3) Strefa czasowa: Prosimy wbyrać opcję "Automatyczna strefa czasowa" => Wybrać odpowiednią strefę czasową (np. GMT - 06) => OK => OK
    4) Telewizja: TV => POLBOX => Wpisać abonament oraz hasło => OK => OK => Wszystkie => Wybrać którykolwiek kanał

  • IrynaM
    IrynaM
    Member
    1 post edytowano luty 2019

    Podłączyłam dekoder do smart TV i nie podłącza się do internetu

  • Moniak1980
    Moniak1980
    Member
    Posty: 2

    @RachelEugene powiedział(a):
    Podłączyłam dekoder do smart TV i nie podłącza się do internetu

    Dekoder musi być podłączonym do dekodera a nie smart TV)

  • gosia
    gosia
    Member
    1 post

    @Admin powiedział(a):
    Serdecznie witamy!

    Prosimy podać kraj zamieszkania oraz jak będzie podłączony dekoder do internetu. Kablowo lub za pomocą Wi-FI?

    wi-fi

  • Admin
    Admin
    Administrator
    Posty: 325

    @Moniak1980 said:

    @RachelEugene powiedział(a):
    Podłączyłam dekoder do smart TV i nie podłącza się do internetu

    Dekoder musi być podłączonym do dekodera a nie smart TV)

    Dekoder trzeba podłączyć do routera internetowego. Lepsze odtwarzanie będzie przez kabel LAN.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.